Sådan beskytter du din computer bedst muligt

Rigtigt mange mennesker verden rundt, bruger til daglig en computer. Hvor nogle folk, er dybt afhængige af computeren i forhold til arbejde, er der andre som bruger den til eksempelvis studie eller underholdning. Det er svært at komme udenom den digitale verden som mange mennesker lever i nu til dags, og mange er enormt afhængige af denne. Det betyder selvfølgelig også, at man er nødt til at beskytte sin computer og din data mod uvedkommende. Læs her hvordan.

Antivirus program

Det er ikke alle mennesker, som i skrivende stund benytter sig af et antivirus program til eksempelvis deres computer. Mange mennesker, som måske kun benytter deres computer til underholdning i privaten, tænker måske ikke at det har relevans at anskaffe et antivirusprogram. Men faktisk er det sådan, at alle mennesker kan blive udsat for cyberkriminalitet. Også i privaten. Et antivirus program er altså med til at beskytte din computer og data, mod eksempelvis vira blandt andet. Der findes mange forskellige typer antivirus på markedet, det kan derfor være en god idé at sammenligne forskellige med hinanden, for at finde den software som passer bedst til dig og din husstands behov.

VPN – hvad er det?

Har du aldrig stiftet bekendtskab med disse tre bogstaver før, så får du her forklaringen. VPN, står for ’Virtuel Private Network’. En VPN, kommer med flere fordele, herunder blandt andet at ’skabe en sikker forbindelse når man benytter sig at ´åbne Wi-Fis´. Du kender det måske godt selv. Du står måske og venter på toget eller bussen, og logger uden problemer på et offentligt Wi-Fi, som ikke kræver noget password. Derefter foretager du dig alverdens ting og sager online. Det er altså et netværk som ikke er sikkert, hvilket betyder at du er i risiko her. Der er en VPN, blandt andet med til at sikre dig, at forbindelsen er ’privat’. Også selvom netværket er offentligt. Hvad enten du er i gang med at lære om aktier online, er i gang med at handle online eller noget helt andet, så er der større tryghed, ved at vide at man har en VPN. VPN’en, er altså med til at sikre at cyberkriminelle ikke kan begå kriminalitet og stjæle personfølsomme oplysninger eksempelvis.

En VPN har mange fordele

Selvom en VPN, giver den store tryghed og sikkerhed ved brug af eksempelvis offentlige Wi-Fis, så er der faktisk også andre fordele ved at anskaffe en slagsen. For en VPN, giver nemlig også nogle ekstra fordele i forhold til streaming. Måske, er du én af dem som betaler til en eller flere streming tjenester, men alligevel godt kunne tænke sig et større udvalg indenfor underholdning. En VPN, kan faktisk gøre det muligt at streame et større indhold fra udlandet. Det samme gælder, hvis man er på ferie og gerne vil streame film eller serier som kun kan ses derhjemme. EN VPN, åbner altså op for en del muligheder, som er værd at tænke over. Læs mere om VPN’s generelt i dette link, hvis du vil vide mere.

You may also like...