Guide: Sådan får du VPN til Linux med NordVPN

Internetsikkerhed er vigtigt, og det er noget som en VPN hjælper med, da den sikrer, at din adfærd forbliver privat på internettet. VPN står for “virtuelt privat netværk”, og det er også det, som NordVPN tilbyder til din Linux.

Indholdet er sponsoreret af VPNjapan.jp.

Stor sikkerhed og tryghed på din Linux

Der er mange faktorer og aktører på internettet, som gør vores færden derpå eksponeret og usikker, og derfor er en VPN et fantastisk middel til at slette vores digitale fodspor, samt gøre os mere trygge i vores internetadfærd.

Ingen begrænsning

Når vi befinder os på nettet i vores eget land, vil der naturligvis være begrænsninger af indhold og hastigheder.

Dette betyder bl.a., at internetudbydere kan nedsætte farten på vores internet pga. konkurrence, eller at vi ikke har adgang til indhold på fx streamingtjenester fra andre lande.

Det kan en VPN give dig adgang til, fordi den lokaliserer dig til andre lande, og du undgår derfor dit eget lands indholds- og hastighedsbegrænsninger.

Ultra hård kryptering

Som oftest er en almindelig kryptering ikke nok, da der stadig kan forekomme sprækker og huller, hvor aktører med skadelige hensigter kan slippe igennem. Det er noget, som NordVPN vil slå til tåls med, idet de sørger for at sikkerheden er i top med en endnu stærkere kryptering.

Ekstra sikkerhed med Kill Switch

Maksimal sikkerhedstjek er noget, som du kan se igennem hele NordVPNs virke, og derfor har de også en rigtig god funktion, der hedder Kill Switch.

Den sørger nemlig for, at selvom din VPN-forbindelse bliver afbrudt, vil din computer ikke få adgang til internettet uden for VPN-tunnelens krypteringer.

CyperSec blokerer fjendtlige aktører

Med en VPN fra NordVPN vil du også være sikret mod fjendtlige aktører på internettet. Det kan nemlig ske for enhver, at vi bliver udsat for angreb i form af virus eller skadelige filer.

Med NordVPNs CyperSec-funktion bliver malware blokeret, og du kan trygt begå dig på internettet.

Maksimal hastighed og ekstra avancerede funktioner

Det handler om, at din Linux-enhed ikke skal kunne mærke, at den har fået VPN på, og det er også noget, du kan sikre dig her. Med en VPN kan dine hastigheder blive hurtigere, og du kan endvidere få ekstra funktioner med NordVPN til din Linux-enhed.

Utrolig hurtig hastighed og let at opsætte

NordLynx-protokollen blev allerførst designet til Linux-enheder, som netop betyder, at her er der den største udvikling og præcisering. Der er nemlig sørget for, at hastigheden ikke vil blive dårligere med denne VPN.

Du opsætter som sagt din VPN, som beskrives i sidste afsnit, og når det er gjort, så skal du bare skrive “nordvpn connect” i terminalen, og din internettrafik og lokalitet er privatiseret.

Strikse politikker omkring logføring

Det, som nogen VPN-udbydere kan finde på, det er at logge din internettrafik, men på NordVPN er der en politik om, at der ingen logføring må være på din aktivitet, og det gør det også mere trygt og sikkert for dig.

Skift mellem protokoller

Det smarte ved NordVPNs VPN-produkt er netop, at du nemt kan skifte mellem en UDP- og en TCP-protokol, som gør, at du kan skifte ud fra krav om hastighed eller sikkerhed.

Flere enheder på din VPN

Det er til sidst muligt for dig at have op til 6 enheder på samme konto på samme tid. Det gør, at du kan have maksimal sikkerhed og tryghed på alle dine Linux-enheder på samme tid uden afbrydelser.

Sådan får du VPN på din Linux-enhed

NordVPN sørger for, at du er sikret hele vejen igennem på din Linux, og derfor skal det også være let at sætte op, når først du er i gang. Du kan derfor læse de 4 nemme trin til, hvordan du får det op at køre.

Download pakken “NordVPN repo setup .deb”

Det første skridt er at downloade filen til din Linux-enhed. Du kan downloade pakken til din Linux på NordVPNs hjemmeside under fanen “VPN-Apps” og derefter under “Linux”. Det er både hurtigt og nemt at finde.

Installer og åben pakken

Når filen er downloadet vil du have mulighed for at åbne en terminal. Det er her, du skal installere NordVPN-pakken ved at køre dette: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Opdater pakken

Når du har gennemført trin 1 og trin 2, så skal du opdatere pakken ved at indskrive kommandoen: sudo apt-get update

NordVPN installeres

Det sidste og fjerde trin i denne proces fungerer ved, at du installerer NordVPN på din Linux-enhed. Her skal du indtaste denne kommando (sudo apt-get install nordvpn), og så er du klar til at opnå maksimal sikkerhed.

You may also like...