Gratis VPN i 30 dage med NordVPN

Efter skandalen med Cambridge Analytica og efter Snowden fortalte os, at vi alle sammen bliver overvåget, har online sikkerhed fyldt utrolig meget i vores tilværelse.

Før der var noget corona, blev vi konstant minder på og om, at cookies, koder, virus og overvågning ikke var noget, vi gik og ønskede os.

Faktisk kunne det være meget rart at prøve at være på hjemmesider, der ikke er styret og tilpasses dig med reklamer, geografisk placering og brugervenlige søgninger. Tænk, hvis du kunne søge online som anonym bruger.

Sikker og anonym søgning online

Det er til en vis grad muligt og på ingen måde ulovligt. At du selv vælger, hvordan din browser skal indrettes og hvor mange reklamer du vil se, burde være muligt for alle.

Og det er lige netop muligt for alle at søge sikkert og anonym. Få NordVPN gratis i 30 dage og oplev den glæde det er at vide, at du ikke bliver holdt i hånden og hjulpet videre, når du søger online.

Du får ikke notifikationer, specifikke søgeresultater, der passer dig, eller reklamer, der føles skræmmende præcise for dig.

Hvad er i virkeligheden problemet med, at vores færden online blive brugervenlig, altså bliver rettet mod den enkelte bruger? Du har formentlig hørt ekkokammerargumentet ikke?

Men faktisk er det værre end det. Du bliver også nemmere at fodre med f.eks. reklamer. Som krisen med Cambridge Analytica viste, kunne dit følelsesregister bruges til at vinde stemmer til valget i USA i 2016.

Dine handlinger online viser, hvad du reagerer stærkest på, og derfra kan du blive fodret af din ”feed”.

Din sikkerhed kan stadig være i fare

Om de sociale medier er onde og al online aktivitet per definition forsøger at gøre os til populistiske monstre, der skal bekrige hinanden, kan der nok være en del argumenter imod.

Hvad der derimod er mere sikkert, er at din sikkerhed faktisk er i fare, når du bevæger dig ud på nettet. Det er både online handel, koder til e-mail, sociale medier osv.

Alt det skal du have sikret, så du ikke bliver hacket og skal betale en løsesum.

Hvordan gør du så det? Du henter Avast VPN, så hackere får sværest muligt ved at komme i nærheden af dig.

Gør livet surt for hackere og ulovlige dataindsamlere

Det skal være et surt liv at være hacker. Og det kan du konkret være med til at realisere, hvis du installerer et antivirusprogram, slører dine online spor og sikrer din online sikkerhed.

At dine konti ikke er særlig mange penge værd for omverdenen kan være helt ligegyldigt for din hacker. Der kan skabes meget ravage via din e-mail, hvis du ikke får opdaget det i tide.

Tilbage til din sikrer søgning vil det også give mening at slører sporerne, så du ikke bliver udsat for, at dine data ender i hænderne på nogen, du ikke ønsker skal eje viden om dig – det kunne være den næste Cambridge Analytica.

You may also like...