Sådan gamer du sikkert online

Online gaming bliver kun mere og mere populært. Selvom mulighederne bliver flere i takt med at populariteten stiger, så betyder det samtidig, at der er flere farer at være opmærksom på. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst beskytter dig selv, når du gamer online.

Der er flere forskellige sikkerhedstiltag, man bør tage, når man gamer online. Det er desværre en stigende mængde af cyberkriminalitet, som man skal beskytte sig imod. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvilke risici, der findes, og hvordan håndterer dem hver især. Det kan for eksempel være virusangreb, hvor man kan beskytte sig med et antivirusprogram fra Avast.

Virus, identitetstyveri og phishing.

Der er som udgangspunkt tre hovedkategorier, man kan være opmærksom på. Udover virus er en af de mest frygtede sikkerhedsproblemer, der er forbundet til online gaming, er at få stjålet data eller identitet. Hvis en hacker får adgang til den information, kan det være utroligt skadeligt for personen.

Derudover findes det, som kaldes phishing. Det betyder, at en hacker går ind i et online spil, og installerer en misledende feature. Her kan spillere så indtaste deres informationer, hvorefter hackeren stjæler denne information. Denne type angreb bliver desværre kun mere udbredt i gaming-verdenen, og derfor er det virkelig godt at være opmærksom på, når man gamer online.

Beskyt din computer

Det er altså disse forskellige typer angreb, du bør sikre din computer mod, når du gamer online. Det gør man bedst ved at have et rigtig godt antivirusprogram. Et antivirusprogram vil scanne alle filer, du henter mod virus og eventuelt stoppe et download. Samtidig vil programmet også advare dig, når du befinder dig på hjemmesider, hvor der muligvis kunne være virus. Husk at få programmet til at scanne din computer ofte, så du sikrer du dig bedst.

Brug sikre hjemmesider

Når du gamer online, bør du altid sikre dig, at de hjemmesider, du bruger, er troværdige. De større gaming-platforme har stort fokus på sikkerheden for deres spillere, og hjælper med at sikre dig langt hen ad vejen. Hvis du ikke spiller på en platform, du har fået anbefalet, så læs meget gerne en række anmeldelser af platformen, før du benytter dig af den. Derudover skal man selvfølgelig altid huske at tænke særligt over, hvad man henter ned på sin computer fra diverse sider, eller hvilke links, man klikker på.

Forny dine kodeord

En anden god ting man kan gøre for at beskytte sig selv online, er at huske at opdatere sine oplysninger og kodeord ofte. Det er utroligt vigtigt, at man bruger forskellige kodeord til sine forskellige profiler, og at man fornyer dem jævnligt. Hvis du mistænker virus eller andet malware på din computer, så bør du skifte alle dine kodeord med det samme.

Når du har taget disse forskellige tiltag, så er du meget langt i forhold til at beskytte dig selv, når du gamer online. Man kan aldrig helgardere sig selv fuldstændig, men hvis man tager disse tiltag, så er risikoen for at blive ramt meget mindre.

You may also like...