Se Den Grimme Ælling på Netflix

2 ud af 3 danskere benytter Netflix i sin hverdag (og sikkert også weekend). Det er en af mest populære streamingtjenester i store dele af verden. Her kan man se en lang række film. Dette gælder både de nye og gamle. Hvis man vil se en rigtig god og gammel dansk klassiker, kan man faktisk finde Den Grimme Ælling på tjenesten.

Historien om den grimme ælling er en dansk fortælling af H. C. Andersen. Han er en meget kendt, dansk forfatter. Han er primært kendt for sine eventyrlige eventyr. Dog er det ikke alle hans historier, som er bygget op efter den klassiske eventyr-model. Dette gælder blandt andet for historien om Den Grimme Ælling.

H. C. Andersen på Netflix

Dengang H. C. Andersen levede, eksisterede Netflix ikke. Netflix blev grundlagt tilbage i 1997. Der er sket meget på streamingtjenesten siden. Nu kan man endda finde fortolkninger i form af film af den verdensberømte H. C. Andersen på hjemmesiden. Selvom det snart er 135 år siden, at H. C. Andersen skrev sine historier, lever de stadig videre.

Dette er der mange gode grunde til, at de gør. Han havde en evne til at nå ud til stort set alle målgrupper med sine fortællinger og mange andre kulturer. Dette lykkedes for ham ved brug af nogle universelle karakterer og personligheder i sine historier. Hans historier var både præget af kritik af samfundet samt humor.

Historien om Den Grimme Ælling på Netflix

På den velkendte Netflix kan man se eller gense Den Grimme Ælling i et andet format, end vi ellers har været vant til med netop denne historie. På Netflix er historien, som vi kender den. Vi møder den lille andefamilie, hvor man har fundet det abnormt store æg. Ægget ser meget anderledes og større ud end de andre.

Efterfølgende klækkes ægget. Til andefamiliens store forskrækkelse er den ny-udklækkede ælling meget større og grimmere end de andre. Dette medvirker til, at faderen forlader familien. Moderen holder stadig fast. Hun glædes over, at den store og grimme ælling på trods af sit udseende, har et talent indenfor at svømme.

Den stakkels ælling

Dog går der ikke længe før, at den grimme ælling udstødes af hele ande-samfundet. Den ser simpelthen for anderledes ud, og må ikke være en del af deres familie. Den stakkels ælling bliver efterladt alene hele vinteren. Den føler sig fortabt, meget ensom og helt uden noget selvværd.

Dog kommer ællingen igennem vinteren. Foråret rammer, og pludselig møder ællingen en flok med svaner. Til sin store overraskelse ser ællingen sit spejlbillede i en sø. Her ser ællingen, at den slet ikke var en and, men derimod en svane. Her finder den grimme ælling en familie og sted, hvor den passer ind.

En historie med budskab

Der er mange måder at tolke Den Grimme Ælling på. Dog er fortællingen en historie, som vi mennesker godt kan nikke genkendende til. Derfor er den muligvis blevet så populær hos alle aldersgrupper, som selv voksne mennesker kan relatere til.

You may also like...