Vælg den rigtige A-kasse

Hvis ikke du allerede er medlem af en A-kasse, er der mange gode grunde til at blive det. Som medlem af en A-kasse er du berettiget til at modtage dagpenge frem for bistandshjælp. Skulle du miste dit job, er du derfor sikret en fast og stabil indtægt, mens du leder efter et nyt arbejde.

A-kassen gør også jobsøgningen nemmere. Den står klar med gode råd og konstruktiv vejledning til, hvordan du skriver en god ansøgning og et godt cv.

Der er mange A-kasser at vælge imellem, så et godt råd er at finde en A-kasse, som er både A-kasse og fagforening. 3f akasse er en af Danmarks største A-kasser. Med et medlemskab hos dem er du både dækket, når du er i job, og når du er jobsøgende.

A-kasse og fagforening i én

3F står for Fagligt Fælles Forbund og med sin kombination af både A-kasse og fagforening, er det en af Danmarks stærkeste og mest alsidige A kasser.

A-kassen er dem, der udbetaler dine dagpenge, og det er også dem, der hjælper dig med at holde styr på love og regler, når du er jobsøgende. Det er ligeledes A-kassen, som guider dig med hensyn til mulighederne for efteruddannelse og sparring.

Og så har du, som medlem i en A-kasse, adgang til en lang række medlemsfordele. Du kan f.eks. spare penge på både rejser og forsikringer. Hos mange A-kasser får du desuden adgang til en lang række rabatter på alt lige fra elektronik, møbler, autoudstyr og tøj.

Når man er i arbejde, kan der hen ad vejen opstå mange spørgsmål. Mens A-kassen hjælper dig i processen med at finde et nyt job, er det fagforeningen, der guider dig om alt, hvad der vedrører din ansættelse.

Det kan være specifikke ting, der vedrører din kontrakt og din løn hos det firma, du er ansat i. Eller det kan dreje sig om mere generelle spørgsmål vedrørende de rettigheder og forpligtelser, der er gældende på arbejdsmarkedet.

Meld dig ind allerede under studiet

Med en fagforening og A-kasse i ryggen er du aldrig alene, og du har altid et sted, hvor du kan vende eventuelle tvivlspørgsmål. Og melder du dig ind i en A-kasse, allerede mens du studerer, er du økonomisk sikret, når SU’en løber ud. Og du får også hjælp med at finde det første job.

Det koster ikke noget at være medlem af en A-kasse, mens man studerer. Til gengæld skal du være meldt ind, senest 14 dage efter dit studie afsluttes, for at kunne få adgang til dagpenge og rådgivning.

Så meld dig ind med det samme. Så behøver du ikke bekymre dig om andet end dine kommende eksaminer. Et godt råd, når du skal vælge A-kasse, er at vælge én, som har et stort branchekendskab.

En A-kasse, som har et stort overblik, ikke blot over dit felt, men over hele markedet som sådan, ved også, hvilke muligheder du med din baggrund har. Og hvem ved, måske har A-kassen set et potentiale, du endnu ikke selv har opdaget.

You may also like...