Katalog » Pages » Sådan gør du bilen vinterklar

Udskriv denne side

Sådan gør du bilen vinterklar

Bookmark and ShareSkrevet den 01-10-2018

De tocifrede grader på termostaten har efterhånden sneget sig ned på étcifrede. Hvis du endnu ikke har gjort det, er det nu ved at være tid til at gøre bilen klar til de kolde vintermåneder. De saltede veje og det kolde vejr er bare nogle af de ting, som slider hårdt på bilen. Derfor gør du virkelig din bil en tjeneste ved at lave et vintertjek. Så er du sikker på, at både bil og fører kommer trygt og sikkert gennem vinteren. Læs med her og få de bedste råd til at gøre bilen klar til sne og kulde.


Hovedrengøring


Efter en lang sommer og et vådt efterår er det nu ved at være tid til at give bilen en hovedrengøring. Start med at fjerne alle måtter i bilen og bank skidt og sand af udenfor. Herefter kan du hive støvsugeren frem og give sæder og små rum den helt store tur. Du kan med fordel tørre instrumentbræt, rat og hvad der ellers tåler vand over med en opvredet sæbeklud. Sådan får du nemlig allerbedst bugt med skidt og snavs. Slut af med at pudse side- og bakspejle samt ruderne indvendigt med glasrens. Vil du virkelig forkæle bilen, så tril hen til den nærmeste bilvask og giv bilen en af de helt store luksusvaskninger. Så skinner din bil både ud- og indvendigt.


På med vinterdækkene


Regel nummer ét, når Hr. Vinter banker på døren, er vinterdæk. Det kan nemlig være direkte livsfarligt at bevæge sig ud på de danske veje om vinteren med sommerdæk på bilen. Bremselængdetest har gang på gang slået fast, at man ikke er i nærheden af at kunne bremse så hurtigt med sommerdæk som med vinterdæk. Som hovedregel skal dækkene have mindst 3 mm dækmønster tilbage, ellers dur de ikke. Er du på udkig efter et sæt vinterdæk til bilen, kan du udforske det store udvalg ved at klikke på linket.


Tjek lygterne


Et andet godt råd er at tjekke dine lygter, inden du kører ud i det første snevejr. Snevejr nedsætter nemlig sigtbarheden markant, og hvis dine lygter ikke lyser tilstrækkeligt, kan der altså potentielt opstå farlige situationer. Hvis du sætter dig ud i bilen om morgenen efter nattens snevejr, skal du også altid tjekke, at lygterne er fri for sne. Ligesom det er lovpligtigt at køre med frit udsyn ud af ruder, er det også lovpligtigt, at modkørende billister skal kunne se dine lygter. De må altså ikke være dækket af sne.


Tag et kig under motorhjelmen


Endnu et step på vejen til at gøre bilen vinterklar finder man under motorhjelmen. Her er det nemlig en rigtig god ide at skifte og fylde kølervæske og sprinklervæske. Hvis du skal nord- eller sydpå på skiferien, bør du sikre dig, at de to væsker kan klare mange frostgrader. Det kan man aflæse på væskernes mærkater. Derudover gør du virkelig din bil en tjeneste ved at skifte olien og rense oliefilteret. Efter en hel sommer med måske en kør-selv-ferie undervejs, trænger olien til et skift. Brugt olie gør det nemlig svært for en frostkold bil at komme i omdrejninger. Har du ikke selv mod på at få olie på fingrene, kan din mekaniker med garanti klare jobbet.


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Sådan går du foråret i møde med mere overskud

  http://www.danskekilder.dk/p/gaaforaaretimoede
  ...

 2. HACKED BY SOLO

  http://www.danskekilder.dk/p/PP
  HACKED BY SOLO...

 3. H for hygge i haven

  http://www.danskekilder.dk/p/h-for-hygge-i-haven
  Hvis du er en af dem, der er i besiddelse af en lækker have og har små børn, men ikke helt har besluttet sig for, hvordan man bedst kan udny...