Katalog » Pages » Undgå spyware/adware

Udskriv denne side

Undgå spyware/adware

Bookmark and ShareSkrevet den 04-28-2017

Spyware og adware er typer af malware, som bliver mere og mere populære. De har en masse ondsindede funktioner, som de fleste der kender til det gerne vil undgå.

Hvordan får man spyware eller adware?
Oftest får man dem igennem installation af andre programmer. Selve spyware og adware fylder ikke særligt meget, og tilkobles ofte til programmer du henter gratis ned fra nettet. Adware er et program, som viser reklamer på din computer, ofte i form af pop-ups eller lignende. Spyware spionerer, som navnet understreger, på brugeren af computeren og logger personens informationer.

En anden typisk måde man kan få en af disse former for malware, er hvis man har mange af de såkaldte ’Toolbars’. De her Toolbars er ofte bestående af nogle få praktiske funktioner, men deres hovedfunktion er næsten altid spyware.

Er spyware og malware skadeligt?
Det er ikke en virus, så de ødelægger ikke noget på din computer. Der hvor de er skadelige, er at de kan have til formål at snyde penge ud af dig eller direkte stjæle dine betalingsoplysninger. I deres mindre skadelige form, så tjekker spyware dine interesser og søgninger og adware giver dig så reklamer der minder om disse ting. Hvis du eksempelvis har søgt på algebehandling, så kan det være du får pop-up reklamer fra firmaer, som tager sig af denne type opgaver.

Men de farligste former for spyware tjekker ikke kun om du har søgt på kosttilskud eller tandlæge København, nej udover at de kan kortlægge din adfærd på nettet, så gemmer de alle dine kreditoplysninger og adgangskoder og sender dem tilbage til udvikleren af malwaren.

Typiske tegn på malware:

-          Ændret forside

-          Mange pop-ups

-          Langsomt internet

-          Mindre og mindre diskplads

-          Langsommere computer

Grunden til det påvirker disse ting, udover pop-ups, som er adwares formål, så er det fordi at disse små programmer bruger nettet til at sende informationer ud og tilbage, hvilket tærer på både din forbindelse, men også din CPU.

Hvordan undgår man Spyware og Adware?
Først og fremmest, få et anti-virus og anti-malware program. Derudover skal du være opmærksom på, hvilke typer af freeware du downloader (gratis programmer), da mange af indeholder typer af malware. Hvis man er kommet til at selv downloade og installere malware, så skal man have et dedikeret anti-malware program, som har speciale i at finde malware.

Problemet med malware er at de ofte installere sig dybt i computeren, hvilket kan være virkelig vanskelig at finde frem til, men anti-malware programmerne bliver og bedre til at sniffe sig frem til det ondsindede software.

Så hvis du ofte er udsat for at du har søgt på en ting på nettet (eksempelvis kosttilskud), og tjekket forskellige tilbud på forskellige sider og derefter får pop-ups, som reklamerer for netop disse produkter, så er der en god chance for du har en form for spyware og adware installeret på computeren.

Hvis computeren er meget inficeret af malware, så er der typisk også andre former for malware. På dette tidspunkt kan det anbefales at slette alt på computeren og installere de nødvendige programmer igen.


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Har du det rette mobilabonnement til din dating?

  http://www.danskekilder.dk/p/-3588
  ...

 2. Få et større rådighedsbeløb hver måned

  http://www.danskekilder.dk/p/faaetstorreraadighedsbelobhvermaaned
  ...

 3. Så populært var internethandel blandt danskerne i 2017

  http://www.danskekilder.dk/p/internethandeli2017
  ...