Katalog » Pages » Har du brug for mindre teori og mere praktisk arbejde? - Tag en erhvervsuddannelse

Udskriv denne side

Har du brug for mindre teori og mere praktisk arbejde? - Tag en erhvervsuddannelse

Bookmark and ShareSkrevet den 07-24-2017

En erhvervsuddannelse er den perfekte uddannelse til den skoletrætte, som stadig ønsker et solidt fundament for en fremtidig karriere. Det er en praktisk uddannelse, hvor man veksler imellem praktik og undervisning, så der er lidt af hvert. Man bliver nødt til at tilegne sig noget viden, før man kan arbejde praktisk i et fag med professionelt gjort arbejde. Derfor får du en kombination af både praktik og undervisning på en erhvervsuddannelse.

 

Hvad kan en erhvervsuddannelse tilbyde dig?

Først og fremmest er du sikret godt med erfaring og netværk, da du får lov til at komme en del i praktik. Erfaringen fra praktikken gør, at du senere vil få gode muligheder, når du efterfølgende skal søge job. Arbejdsgivere kigger ofte på, hvor meget praktisk erfaring man har og med hvad. Derudover er de opmærksomme på, om du har gode referencer fra andre steder, hvilket du har mulighed for at få via praktikken. Du lærer samtidig at samarbejde med andre mennesker og i teams, ligesom du lærer at arbejde selvstændigt. Erhvervsuddannelserne tager desuden kun 2-4 år, alt afhængig af, hvilken retning du vælger, så du kan komme tidligt ud på arbejdsmarkedet. Man kan både blive gourmetslagter, ernæringshjælper, bager, konditor, ernæringsassistent, gastronom, tjener, kok og gastronomassistent.

 

Hvordan får du en erhvervsuddannelse?

Man kan blandt andet vælge, at tage HTX i København, for at komme ind på en erhvervsuddannelse. HTX er en gymnasial uddannelse, der varer 3 år. Her fokuserer man hovedsageligt på det naturvidenskabelige, tekniske og samfundsfaglige. Alle linjerne har matematik på A-niveau, så man får gode muligheder efterfølgende, for at komme ind på den uddannelse, man har lyst til. Man lærer at tænke kritisk og arbejde selvstændigt, hvilke kan styrke en videre uddannelse på en af erhvervsuddannelserne. Der er de klassiske fag som fysik, matematik, engelsk og dansk, men også nye og spændende fag, som fx innovation og design.

Af studieretninger kan du vælge imellem: Matematik A + Teknologi A, Matematik A + Kemi A, Matematik A + Bioteknologi A, Matematik A + Kemi A + Biologi B, Matematik A + Teknologi A + Design B, Matematik A + Bioteknologi A + Innovation B, Matematik A + Fysik A + Biologi B. 


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Sådan motiverer du dine medarbejdere

  http://www.danskekilder.dk/p/motiver dine medarbejdere
  ...

 2. Tjeklisten til din Jagtrejse

  http://www.danskekilder.dk/p/Tjeklisten til din Jagtrejse
  ...

 3. H for hygge i haven

  http://www.danskekilder.dk/p/h-for-hygge-i-haven
  Hvis du er en af dem, der er i besiddelse af en lækker have og har små børn, men ikke helt har besluttet sig for, hvordan man bedst kan udny...