Katalog » Pages » Saadan skaber du motivation som arbejdsloes

Udskriv denne side

Saadan skaber du motivation som arbejdsloes

Bookmark and ShareSkrevet den 11-21-2017

Er du arbejdsløs, kan du sikkert nikke genkendende til, at det ikke altid er lige sjovt. Det kan være rigtig hårdt ikke at skulle vågne op til noget, og det kan få sat de mange tanker i gang. Hvad skal der dog ske i fremtiden, og er der ingen, som vil ansætte mig? – Det er blot få eksempler på, hvad ledige går rundt og tænker på. Har du været arbejdsløs i en længere periode, kan det i den grad være med til at svække din selvtillid, og motivationen for at finde et nyt arbejde kan være svær at finde.
Selvom det hele ser sort ud, så er der heldigvis flere tips og trick til, hvordan du kan klare dig igennem din arbejdsløshed, og dem har vi samlet til dig i denne artikel.


Hav struktur over din hverdag


Som jobsøgende er det utrolig vigtigt, at du hver dag har en plan, som du går ud fra. Når man er jobsøgende kan det sagtens tage overhånd, og det er slet ikke sundt for dig. Du skal derfor sætte dig nogle mål for, hvor mange jobs, som du vil søge pr. dag, så du også giver dig lov til at holde fri. Har du en plan at kigge ud fra, er det langt mere overskueligt, og du vil derfor ikke drukne dig i opgaver. Notér alt ned lige fra, hvor mange ansøgninger du sender afsted, hvornår du skal løbe en tur eller hvornår du skal bruge din Minecraft server, hvis du spiller dette. Når du har udført opgaverne på din liste, vil det forøge din motivation, og du vil derfor også opnå en tilfredsstillelse. Denne metode virker kun, hvis du følger din plan, så brug lidt tid på at lave den helt rette plan, som giver bedst mening for dig. Så er din telefon f.eks. gået i stykker og skal have en iphonereperation i Odense eller i en anden by nær dig, er det bare med at få det gjort med det samme, så du ikke skal tænke mere på det.


Vær social


Dit hjem kan nærmest sammenlignes med et fængsel, fordi du føler dig fanget til at skulle søge jobs hele tiden. Det er på ingen måder holdbart i længden, og det kan du faktisk let lave om på. Det er vigtigt, at du kommer i godt humør, så du får ekstra energi, og det kan du f.eks. få ved at møde andre mennesker. Elsker du at dyrke sport, eller har du en passion for at lave mad, er det en god ide at undersøge de muligheder, der allerede er derude. Andre muligheder kunne også være at tage på kurser for ledige, hvor du møder nye mennesker samtidig med, at du får flere redskaber til at finde jobs og meget andet med. 


Du er ikke alene


Du er langt fra den eneste, som er arbejdsløs, og det skal du huske på. En god ide er, at du finder andre, der står i samme situation som dig, da de om nogen kan sætte sig ind i, hvordan du har det. Det kan være, at du har nogle venner eller familiemedlemmer, som også søger efter arbejde, og det er en oplagt mulighed for at sparre med hinanden. Sidder du alene, kan tankerne hurtigt bevæge sig i den helt forkerte retning, og ved at snakke med nogle om det vil du kunne dele dine succesoplevelser, såvel som når det ikke går særligt godt. Kender du umiddelbart ikke nogle, som står i den samme situation som dig, kan du også vha. fagforeninger finde netværksgrupper, som du kan finde støtte i.


Vi håber, at disse råd kan være med til at hjælpe dig, så du igen kan finde motivationen frem i din hverdag som jobsøgende. Det sidste råd, som du skal have med på vejen er, at du skal huske at nyde livet og se positivt på tingene, da du på den måde kommer rigtig langt.


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Sdan finder du krligheden

  http://www.danskekilder.dk/p/saadanfinderdukaerligheden
  ...

 2. Sdan gr du forret i mde med mere overskud

  http://www.danskekilder.dk/p/gaaforaaretimoede
  ...

 3. Inspiration til planlgning af hyggelig vinterferie

  http://www.danskekilder.dk/p/Inspiration til planlaegning af hyggelig vinterferie
  ...