Katalog » Pages » Hvilken sport skal du dyrke?

Udskriv denne side

Hvilken sport skal du dyrke?

Bookmark and ShareSkrevet den 03-05-2018

Der er rigtig mange gode grunde til at dyrke en eller anden form for sport eller motion, det kan dog være rigtig svært at komme i gang, hvis du ikke helt ved, hvad der kunne tiltale dig. Dit valg afhænger lidt af, hvor høj intensitet, du ønsker, om du er til holdsport, om du er konkurrencemenneske, om du er ude eller inde menneske osv. Der er faktisk mange ting, der er på spil, når du skal overveje, om du vil kunne lide en bestemt sport. Så det er en god ide, hvis du lige kort reflekterer over, hvem du er som person, da det vil give dig et bedre resultat i forhold til, hvilken motionsform du vælger.


I denne artikel vil vi gennemgå nogle forskellige sportsgrene og komme med nogle bud på, hvem der vil passe godt til lige præcis dén sport.


Svømning


Svømning er en sport, som der er rigtig mange, der er glade for i flere år. Det gode ved denne sport er også, at du kan dyrke den lidt, som du har lyst til. Det kan gøres med høj eller lav intensitet, og det kan dyrkes enten som en holdsport eller alene, desuden kan det inkludere konkurrence eller ej. Så du kan designe sporten lidt, som du har lyst til.


Du kan vælge at lade det være en sport, som du dyrker i ny og næ alene. Det kan blive noget motion, du dyrker tidligt om morgenen, inden du skal i skole eller på arbejde. På den måde bliver det en sport, som du ikke behøver at tage så seriøst igen, og du kan gøre det på din måde. Men du kan også vælge at blive en del af et hold, som støtter og hepper på hinanden. Der vil muligvis også være konkurrencer, hvor I er afhængige af hinandens tid. På den led bliver det også en konkurrencesport.


Håndbold


Når det kommer til håndbold, så bliver det i den grad en holdsport og en konkurrencesport. Du kommer heller ikke uden om, at det meste af tiden vil byde på høj intensitet. Som du måske kan fornemme, så er det en sport, du skal gå okay meget op i, før du kommer til at finde det sjovt. Du skal i hvert fald kunne tåle, at dine holdspillere kommer til at være afhængige af dig, og du kommer til at være afhængig af dem. Tonerne vil formentlig blive høje nogle gange, men det vil også blive en fed følelse, når I kan løfte i flok.


Yoga


Hvis du er til lav intensitet og at stå helt alene med projektet, så er yoga uden tvivl noget for dig. Her kommer du dybt ned i nogle bevægelser og positioner, hvor du får lov til at arbejde med dig selv. Der vil ikke være nogen forventninger til dig, ud over dem du skaber for dig selv. Der ingen andre, der går op i, hvordan du gør tingene. På den led er yoga dermed ikke en holdsport, og der er heller ikke konkurrence. Tingene går lige præcis, som du gerne vil have det.


Der vil sjældent være sved, der drypper ned ad panden på dig. Det betyder dog ikke, at det ikke bliver hårdt, da det kan være rigtig hårdt at stå i den samme yogaøvelse i længere tid. Du skal derfor forvente, at du bliver udfordret på en lidt anden måde, end du måske er vant til.


Fitness


Dette er en form for motion, som du kan gøre lige præcis, som du selv har lyst til. Det er for det meste noget, som du kun gør for dig selv, og igen er der ikke nogen andre, som har forventninger til dig og dine præstationer. Den eneste, som du måske skal forvente lidt konkurrence fra, er dig selv. Du vil formentlig nå et punkt, hvor du gerne vil begynde at se nogle resultater, og det er her, at du vil få en lille konkurrence med dig selv: ”Hvor meget kan du løfte?”, ”du kan godt løbe den ekstra kilometer” og ”bare en til gentagelse”. Det er sådan nogle ting, du vil begynde at sige til dig selv inde i hovedet.


Intensiteten i fitness afhænger meget af, hvad du selv har lyst til. Det kommer helt an på, hvad du selv bedst kan lide. Det kan dog godt være svært at presse sig selv, så du skal have en vis viljestyrke, før du kommer op på en høj intensitet, da der ikke er nogen, der kommer til at kræve det af dig.


Bookmark and Share
Flere sider

 1. H for hygge i haven

  http://www.danskekilder.dk/p/h-for-hygge-i-haven
  Hvis du er en af dem, der er i besiddelse af en lækker have og har små børn, men ikke helt har besluttet sig for, hvordan man bedst kan udny...

 2. Så populært var internethandel blandt danskerne i 2017

  http://www.danskekilder.dk/p/internethandeli2017
  ...

 3. Formøbl din arv konstruktivt

  http://www.danskekilder.dk/p/-3415
  Uanset hvordan man vender og drejer det, vil det aldrig være rart at arve, når man ved, at pengene kommer på baggrund af et dødsfald af en a...