Katalog » Pages » Den ultimative guide til din renovering

Udskriv denne side

Den ultimative guide til din renovering

Bookmark and ShareSkrevet den 08-09-2017

Vær på forkant med fremtiden og energirenover din bolig. Der er nemlig rigtig mange grunde til, det er en god idé. Ved at spare på energien, hjælper du det skrantende miljø, samt sparer dyrebare penge. Desværre undlader en masse at begynde på energirenoveringen, da det simpelthen er et for omfattende tiltag.

Derfor vil denne artikel guide dig gennem energirenoveringsprocessen samt komme med forslag til, hvordan du kan gøre det gøre det mere underholdende.

Hvorfor er det en god idé med energirenovering?

Som allerede nævnt er der mange grunde til at energirenovere. Mere konkret er disse fordele:

 • Du får en lavere varmeregning
 • Bedre komfort
 • Sundere indeklima
 • Øger din boligs salgsværdi
 • Det æstetiske
 • Klimavenlig bolig

Hvad skal jeg tænke over inden jeg går i gang med energirenoveringen?

Man skal selvfølgelig ikke bare kaste sig ud i et så omfattende projekt uden at gøre sig nogle overvejelser inden. Det kan være mange ting. Først og fremmest skal du overveje selve boligsituationen. Er det her en bolig, hvor jeg kan forestille mig at bo mange år fremover?

Hvis svaret er nej til dette spørgsmål, skal du formentlig ikke begynde på en omfattende energirenovering. I stedet bør du overveje at gribe tyren ved hornene og stille og roligt begynde at finde et nyt sted at slå dine folder. Der er mange platforme, hvori du kan finde dit fremtidige hjem. Et af dem er boligportalen. Hvis du for eksempel er interesseret i at finde en bolig i Aarhus, kan du skrive ’lejebolig i Aarhus’ på portalen, for derefter at blive præsenteret for en masse mulige løsninger.

Kombinationen af energirenovering og normal renovering

Rigtig mange begår den fejl kun at energirenovere, hvor de helt glemmer, hvad de rent faktisk selv har lyst til at få gjort ved deres bolig. Selvom energirenovering er fantastisk på mange måder, er det ikke ligefrem tiltag, folk går og drømmer om.

For at holde dampen oppe bør du kombinere de miljøvenlige tiltag med tiltag, der i højere grad tilfredsstiller dig på et personligt plan. Det kan være alt fra at bygge en terrasse til at udvide garderoben med et walk-in-closet, så der er plads til alle dit nye tøj i form af sommerkjoler, sko og så videre.

Hvad kan jeg energirenovere?

Overordnet set inddeler man energirenovering ind i to kategorier:

 1. Boligens klimaskærm
 2. Diverse installationer

Boligens klimaskærm

Boligens klimaskærm handler om det der adskiller ude- og indemiljøet. Det er altså en isolering af vægge, lofter, gulve, døre og vinduer. Hertil er der rigtig mange energirenoveringsmuligheder. Hvis boligen er af ældre karakter, kan du med fordel begynde på en hulmursisolering.

Du kan også overveje at udskifte døre og vinduer. Grunden til dette nævnes er, fordi det er simpelt tiltag, som virkelig gør en forskel.

Diverse installationer

Her handler det primært om varmeanlægget og elforsyningen. Hertil hører tiltag som installering af fjernvarme, varmepumper og solceller. I forhold til solceller kan du vælge at implementere et solcelleanlæg. Sådan et anlæg vil virkelig sænke din boligs CO2-forbrug.

Tiltag der gør det mere overskueligt at energirenovere

Uanset hvordan man vender og drejer det, er processen omkring en omfattende energirenovering bare ikke særlig sjov. Din hverdag bliver forstyrret, og du skal hele tiden tage forbehold. Der er dog ting, du kan gøre for at overskueliggøre det.

Selvom det formentlig ikke er dig, der laver det meste arbejde, vil du formentlig alligevel gerne hjælpe til. Det i sig selv er en god følelse. Når du hjælper til, kan du jo sørge for lidt underholdning i form af musik. Eftersom meget af det er udenfor, kan du en udendørs bluetooth højtaler. Det er altid sjovere at arbejde til en god omgang musik. 


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Har du det rette mobilabonnement til din dating?

  http://www.danskekilder.dk/p/-3588
  ...

 2. Undg spyware/adware

  http://www.danskekilder.dk/p/spyware

  Spyware og adware er typer af malware, som bliver mere og mere populre. De har en masse ondsindede funktioner, som de fleste der kender ...

 3. S f penge kan du leve for som digital nomade

  http://www.danskekilder.dk/p/digitalnomade
  ...