Katalog » Pages » Skab rammerne for en mindre stressende tilværelse

Udskriv denne side

Skab rammerne for en mindre stressende tilværelse

Bookmark and ShareSkrevet den 06-12-2017

Vi bliver mere og mere stressede. Selvom Danmark i rigtig mange undersøgelser bliver rangeret som et af de lykkeligste lande i verden, er antallet af mennesker der lider af depressioner rekordstort. For at bevirke dette går vi til psykolog og tager medikamenter som aldrig før. En af grundene til denne tendens er stress.

Vi har fra barnsben travlt med at skulle nå det hele. Vi bliver skudt i skoene, at vi kan blive alt og kun vores disciplin og kreativitet, sætter grænser. Dette i sig selv er stressende. Derudover bliver grænserne, der adskiller arbejdslivet med privatlivet til stadighed mere og mere udviskede. Selv når vi er alene hjemme, er det med de telefonen og de sociale mediers fremkomst muligt at være på. Nogle trives med en ekstrem grad af aktivitet, mens andre ikke holder til det i længden. Hvis du er en af dem, kan du læse videre, i det der følger og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at sænke stressniveauet i din tilværelse.

 

Udliciter opgaver

Det er helt klart en tilfredsstillelse ved at klare tingene selv. Det kan ikke benægtes. Men nogle gange er du simpelthen så meget i underskud, at det er en god idé at udlicitere nogle af arbejdsopgaverne til venner, familie og professionelle fagfolk.

Privatlivet

Hvis du føler dig stresset, handler det om at skære ind til benet og kun gøre, hvad der er allermest nødvendigt, og simpelthen spørge om hjælp, der hvor der er behov. Det kan eksempelvis være ved et dødsfald. Ved et dødsfald er rigtigt mange, for at bearbejde sorgen, rigtig praktiske, hvorfor man midt i sorgen tager alt for mange arbejdsopgaver på sig i stedet for at give sig selv lov til at være ked af det.

Ved et dødsfald er der dog rigtig mange praktiske ting, der skal ordnes. Hertil er det muligt at tilkoble en bobestyrer. En bobestyrer har utrolig meget ekspertise på området og kan bistå med alt det praktiske i forbindelse med afviklingen af dødsboet.

Arbejdslivet

Hvor man i privatlivet mere eksplicit vælger, hvad man vil fylde sin tilværelse med, er man lidt mere fastlåst på sit arbejde. Dette betyder dog ikke, at der ikke er noget at gøre for at stresse af i arbejdslivet. Igen handler det om at være selektiv med sine arbejdsopgaver.

Hvis du i forvejen føler dig stresset, er det en rigtig god idé at udlicitere nogle af dine arbejdsopgaver du ikke er så stærk i selv. Hvis du eksempelvis befinder dig i byggebranchen, og har en kunde hvor en stor byggeplads er påkrævet, men du ikke har særlig meget erfaring med byggeindretning, kan du med fordel udlicitere den del af arbejdsopgaven til en virksomhed med mere erfaring.

Sænk dine bekymringer

Rigtig meget stress er et symptom på bekymringer. Ligesom forholdet mellem frygt og angst, hvor frygt er mere håndgribeligt end angst, er bekymringer mere håndgribelige end stress. Hvis du har en bekymring er det ofte let at identificere årsagen til bekymringen og derefter gøre noget ved det.

Et klassisk eksempel er bekymringen for dine børn. Dine børn er det, du elsker allerhøjest, og det finder allerkærest. Det er derfor ikke så underligt, at du bekymrer for deres velvære og helbred. Det lyder banalt, men sådan noget helt lavpraktisk som at sikre sig, at de kører med cykelhjelm til og fra skole, kan virkelig sænke bekymringerne og derved dit stressniveau. Mange børn og unge vil sikkert blive irriterede over, at du tvinger dem til at have cykelhjelm på. Det er derfor vigtigt, at du er klar i din kommunikation til dem i forhold til, hvorfor de skal have dem på.

 


Bookmark and Share
Flere sider

 1. Vil du gerne være kostvejleder?

  http://www.danskekilder.dk/p/Vildugernevaerekostvejleder
  ...

 2. Er du en haj til sprog og mangler job? - Bliv oversætter

  http://www.danskekilder.dk/p/Er du en haj til sprog og mangler job
  ...

 3. Så få penge kan du leve for som digital nomade

  http://www.danskekilder.dk/p/digitalnomade
  ...