Katalog » Pages » Vis din respekt og klæd dig rigtigt til begravelsen

Udskriv denne side

Vis din respekt og klæd dig rigtigt til begravelsen

Bookmark and ShareSkrevet den 04-26-2017

Mode i dag er et underligt fænomen. I vores iver efter at fremstå frie, klæder vi os mere eller mindre som vi har lyst. Om de mange muligheder i vores beklædning rent faktisk bevirker til større frihed, og ikke bare hæmmer os i form af selviscenesættelse og usikkerhed, bliver ikke behandlet her.

Til gengæld er det yderst kritisabelt, når man, i forhold til tøjvalg, ikke viser sig for sin mere konservative side til diverse mindedage. Nogle ting bør ikke ændre sig. Man kan for eksempel ikke bare klæde sig, som man lyster til bryllupper og begravelser. Specielt til en begravelse er der bare nogle regler, man skal følge. Læs videre og få indsigt i, hvilke.

 

Den fysiske fremtræden

I forhold til tidligere er der i dag intet decideret krav til beklædning, men derfor bør du stadig bære tøj, der signalerer respekt. Desuden skal du iklæde dig i mere formelt og nobelt tøj end, hvad du ellers går i. Tøjet bør absolut være mørkt. Selvom denne skik selvfølgelig er strengest for de nærmeste, gælder det også de øvrige deltagende.

Helt overordnet anbefales det, at den mandlige deltager iklæder sig i et mørkt jakkesæt, mørke sko og en hvid skjorte med et diskret sort slips til. For kvinders vedkommende bør man vælge en klassisk mørk kjole, der ikke vækker for meget opsigt. Desuden bør man være omhyggelig i sit valg af smykker og andre ’asseccories’.

Det kan godt være det er moderne med et stort, pjusket skæg i dit hjemmevante område på Nørrebro, men til en begravelse, bør du bestemt overveje at hive en barbermaskine frem fra skabet og trimme det. Du behøver ikke at barbere det hele, men det virker bare mere respektfuldt, hvis du viser, du har gjort noget ud af dig selv.

Det samme gælder for kvinder. Sørg i omfattende grad for, at du virker soigneret, og at du har gjort noget ud af dig selv. Det betyder blandt andet, at en barbering under armene er påkrævet. Hvis du er træt af at barbere dig, kan du jo overveje en permanent hårfjerning. Cerix tilbyder med IPL, også kaldet intens pulseret lys, en effektiv behandling til permanent at fjerne hår.

 

Praktikaliteter ved dødsfald

I forlængelse af at klæde sig ordentligt til begravelsen af respekt til den afdøde, bør du også være respektfuld i din behandling af praktikaliteterne ved et dødsfald.

Praktikaliteterne starter med at indberette dødsfaldet til en læge. Hvis dødsfaldet sker på et hospital, er det dog lægen, der har som pligt at indberette det. Herefter bør man hurtigst muligt tage kontakt til en bedemand. Bedemanden vil som regel bistå med alle de praktiske ting i forbindelse med begravelsen. Det indbefatter som regel anmeldelse til kirkekontoret, der skal ske senest to dage efter dødsfaldet.

Kort tid efter dødsfaldet vil skifteretten tage kontakt. Det er her arvingerne skal vælge, hvilken skifteform de vil benytte sig af. Oftest er det ved privat skifte eller skifte ved bobestyrer.

Hvis arvingerne har valgt privat skifte, er det ofte en stor og meget uoverskuelig sag at håndtere oveni en i forvejen meget krævende periode. Du bør derfor stærkt overveje at alliere dig med en advokat med særlig ekspertise på området. Hviidadvokater er en virksomhed med rigtige meget erfaring på dette område, og vil derfor være et oplagt valg.

Selvom du engagerer en advokat, vil der stadig være tale om et privat skifte. Advokaten vil udelukkende bistå med det praktiske i afvikling af dødsboet.


Bookmark and Share
Flere sider

 1. 3 tips til at undgå at blive en bridezilla

  http://www.danskekilder.dk/p/bridezilla
  ...

 2. Sådan finder du kærligheden

  http://www.danskekilder.dk/p/saadanfinderdukaerligheden
  ...

 3. Har du brug for mindre teori og mere praktisk arbejde? - Tag en erhvervsuddannelse

  http://www.danskekilder.dk/p/Tag en erhvervsuddannelse
  ...